Peynirli Kek

MALZEMELER:
- 3 tane yumurta,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı beyaz peynir rendesi,
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz,
- yarım su bardağı sıvı yağ,
- yarım su bardağı erimiş margarin,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 çay kaşığı kuru nane ( yerine taze nane de kullanılabilir)
- 2,5 su bardağı elenmiş un.
 
ÜZERİ İÇİN:
- Susam, Çörek otu, haşhaş tohumu...
 
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle sıvı malzemeleri yanı; yumurta, yoğurt ve yağı çırpın. Daha sonra elenmiş unu, kabarma tozunu, naneyi,tuznunu ve pul biberi katıp koyu kıvamlı bir hamur elde edin. En son rendelenmiş beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Yağlanmış düz bir tepsiye karışımı dökün. 
Yada mufin kalıbında top kek olarak da yapabilirsiniz. Isıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika yavaş yavaş pişirin. Fırının orta katına koyun ve fırının kapağını yarım saat hiç açmayın. Daha sonra kızarıp içini çektiğine emin oldukdan sonra fırından çıkararın.