Lor Peynirli Hanımeli Poğaçası

Kişi Sayısı: 6 Kişilik
 
Pişirme Süresi: 45 dk
 
Malzemeler:
 
•    1 çay bardağı eritilmiş margarin
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    1 çay bardağı yoğurt
•    1 adet yumurta
•    1 yemek kaşığı sirke
•   1 paket kabartma tozu
•   1/2 çay kaşığı tuz
•    7 çay bardağı un
•    1 adet yumurtanın sarısı .
•   1 yemek kaşığı çörekotu
•   2 su bardağı lor peyniri
•   1/2 demet maydanoz
•  1 adet orta boy kuru soğan
•  3 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
Yapılışı:
 
 Eritip ılıttığınız margarini ve sıvıyağı yoğurma kabına aktarın. Yoğurt, sirke ve yumurtayı ekleyip ka­bartma tozu ve tuzu da atıp karıştırın. Unu da ilave edip hamuru pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir kıvamda olması ge­rekir.
• Hamuru üzeri örtülü halde yaklaşık 30 dakika dinlendirin.Diğer taraftan iç harcını hazırlamak için; incecik doğradığınız soğanı, kırmızı pul biberi bir kaseye koyup karıştırın. Üzerine yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu ve lor peyni­rini katıp tekrar harmanlayın.
• Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 adet parça koparın. Hamur parçalarını tezgahın üzerinde inceltip pasta tabağı büyüklüğüne getirin.
• Hazırladığınız yufkaların üzerine birer tatlı kaşığı peynirli harç koyup hamurları ikiye katlayın.
Hamurlan bıçakla üçgen şeklinde parçalara ayırın. Üçgen börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleş­tirip üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp kenarlarına çörekotu serpiştirdikten sonra 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılık ya da sıcak olarak servis yapın.